2018 m. lapkričio 14 d., trečiadienis

,,Ar žinai, kodėl sunku būti laimingu?"


Faktinė informacija :
  • Autorius : Leo Babauta
  • Pirmą kartą išleista : 2018
  • Puslapių skaičius 112
  • Goodreads įvertinimas : 3.67

Trumpas aprašymas : 
Tai savipagalbos knyga, kurios viduje esančių pratimų ir tekstų dėka galima pradėti žengti keliu link geresnės ir laimingesnės savo versijos.

Mano nuomonė : 
Pradžiai pasakau, kad šią knygą gavau dovanų už jos apžvalgą, bet tai nė kiek nepaveikė mano nuomonės apie ją. ✌
Savipagalbos knygos nėra mano pats mėgstamiausias ir skaitomiausias žanras. Dažnai jų netgi privengiu, nes man atrodo, kad dauguma jų šneka tą patį per tą patį. Bet kartas nuo karto tokias knygas paimu, šis kartas buvo vienas tokių.
Kadangi ir ši, kaip ir praėjusi apžvelgta knyga, nėra labai ilga, tai neturiu daug ir minčių, kuriomis galiu pasidalinti. 😅
Pirma, man labiausiai šioje knygoje patiko praktinių pratimų idėja, nes dažniausiai tokio tipo knygose, na bent tokiose, kokias esu skaičiusi aš (aš jų skaičiusi tikrai nedaug 😀), pratimų nebūna (arba aš jau neprisimenu, kad jie ten buvo), būna tik vientisas tekstas. Šičia tekstas buvo pakankamai trumpas, kelios pastraipos atitinkama poteme ir tada pratimai. Juos atlikinėti buvo visai smagu, nes gavau galimybę užsiimti savirefleksija, o tam laiko man dažnai pristinga. Bet kai kurie jų jau buvo girdėti internetuose (man šis išsireiškimas patinka labiau, nei tiesiog "internete")  ar kažkur dar, tai ne visada tas atlikimas buvo kažkas naujo ar super įdomaus.
Deja, bet visi tie pratimai, nesvarbu girdėti ar negirdėti, buvo smagiausia knygos dalis. Kaip jau minėjau, knygos tekstas išskirstytas potemėmis, kurios sukasi aplink tą pačią pagrindinę temą - laimė ir kaip ją pasiekti. Gerai tas, kad teksto nedaug, nereikia apkrauti smegenų, bet tai turbūt vienintelis dalykas, kurį radau gerą apie tą tekstą. Viskas man atrodė pakankamai nuobodu ir kaip jau buvo su pratimais - girdėta internetuose ar dar kažkur kitus (matyt, kitose savipagalbos knygose 😄). Dėl to nebuvau labai sužavėta tuo tekstu ir žvelgiau į viską, kas ten rašoma, labai kritiškai.
Manau knyga nėra super gera (bent jau man) dėl to, kad pagrindinė tema - kaip tapti laimingu yra labai plati ir jos negali sutalpinti į tokią trumpą knygą. Kiekvienas esame skirtingas ir dėl to visiems tas pats laimės receptas netinka, kiekvienam reikia ieškoti savojo. Na, bent sužinojome, kaip savąją laimę atrado knygos autorius ir galime išbandyti jo siūlomus būdus, bet tai nereiškia, kad jie mums tiks ar patiks. Deja, man jie neprilipo ir nesuveikė, o gaila, nes tikrai norėjosi parašyti daugiau gerų žodžių apie dovanotą knygą, bet meluoti nenorėjau. 😓

Mano įvertinimas : 2.5/5

2018 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

,,Kentervilio pilies vaiduoklis"


Faktinė informacija : 
  • Autorius : Oscar Wilde
  • Originalus pavadinimas : "The Canterville Ghost"
  • Pirmą kartą išleista : 1887 02 23
  • Puslapių skaičius : 49
  • Goodreads įvertinimas : 3.89

Trumpas aprašymas : 
Amerikiečių šeimyna atsikelia gyventi į namą Britanijoje. Jiems buvo pranešta, kad tame name gyvena vaiduoklis, bet jie atsisako tuo tikėti, o pats vaiduoklis iš kailio neriasi, kad tik įrodytų jiems savo egzistenciją. 

Mano nuomonė : 
Šią knygą pirmą kartą perskaičiau prieš daugelį metų, kai dar buvau maža. Bet dabar radusi šią knygą, nusprendžiau vėl ją perskaityti, nes supratau, kad nieko, kas joje vyksta, nepamenu. Dar viena  priežastis kodėl pradėjau ją skaityti buvo ta, kad tai Oscar Wilde kūrinys, o šis rašytojas man patinka.
Knyga labai plona, taigi perskaičiau ją vienu prisėdimu. Ir tiesą sakant, man visai patiko. Tai toli gražu nėra geriausia skaityta knyga, bet ji bent jau nepatenka į blogiausių sąrašą. Kaip minėjau, knyga labai plona, tai nedaug apie ją ir turiu pasakyt.
Jeigu ją galima traktuoti kaip pasaką, tai nebent kaip labai keistą. Ir nelabai tinkančią vaikams. Na, bent ne patiems jauniausiems. Aišku, aš pati ją pirmąkart skaičiau būdama vaikas, maždaug 10 metų, gal vos vyresnė ir galiu garantuoti, kad nebuvau išvedžiojusi tokios kūrinio esmės, kokią išvedžiojau dabar. Gal labiau ne pačio kūrinio esmės, o pabaigos reikšmės. Kad nieko dabar nespoilinčiau apie pabaigą, tai ir nesakysiu ką tokio aš čia jau išvedžiojau. bet tai tikrai nėra labai gražu ar miela. 🙊
Jeigu kalbant labiau apie patį siužetą, tai galiu pasakyt, kad tai nebuvo jau taip įdomu. Žinau, kad sakiau pradžioje, kad knyga man visai patiko, ir ji išties man patiko, nes man patinka visokie makabriški dalykai (ah, žinau, tai gali skambėti keistai 😅) Bet tai nekeičia fakto, kad siužetas buvo pakankamai nuobodus, ir dėl to man labiausiai patiko neaiški ir kiek kraupi pabaiga. Nors žvelgiant iš kitos pusės, kaip tik manau, kad ta pabaiga ir sugadina (bent jau man) visą knygos paprastumą.
Kaip jau buvo galima suprasti, mano jausmai pakankamai mišrūs šios knygos atžvilgiu. Šis kūrinys man buvo vienas tokių, kai skaitai ir nelabai žinai ką galvoti. Dėl to ir sunkoka kažką doro pasakyti apie pačią knygą, nesapaliojant apie pabaigą. 😅 Taigi, manau, kad šią knygą galėčiau rekomenduoti tiems, kurie nori šiek tiek keistesnio, neilgo skaitinio. 💁

Mano įvertinimas : 3/5

Mano mėgstamiausios knygos iš tų, kurias skaičiau 2020 metais

  Per 2020 iš viso perskaičiau 114 knygų. 😎 Manau, kad tai nemenkas skaičius, bet kartais, kai pasižiūriu į kitų žmonių skaičius, kurie dar...