2020 m. gruodžio 31 d., ketvirtadienis

Mano mėgstamiausios knygos iš tų, kurias skaičiau 2020 metais

 


Per 2020 iš viso perskaičiau 114 knygų. 😎 Manau, kad tai nemenkas skaičius, bet kartais, kai pasižiūriu į kitų žmonių skaičius, kurie dar didesni, jaučiuosi nevykėlė, taigi nežinau... 😅

Na, į tą 114 skaičiuką įeina keletas jau skaitytų knygų skaitymų, tokių kaip Hario Poterio visos dalys, Bado Žaidynių visos dalys (išskyrus naujausią) ir dar keletas kitų, taigi šios knygos į sąrašą nepateks, nes visada į jį įtraukiu tik naujus atradimus. 

Prie kiekvienos knygos prisegsiu nuorodą su jos goodreads profiliu, jums tereikės paspausti ant knygos pavadinimo 😉

Na, o dabar top 15 mano skaitytų knygų šiais metais:  

15. Dovydas Pancerovas, Birutė Davidonytė - Kabinetas 339

Galbūt dabar, kai pasikeitė valdžia Lietuvoje, ši knyga šiek tiek mažiau aktuali, bet vis vien svarbi. Žinoma, jeigu politika žmogui visai neįdomu - knyga nemanau, kad prilips, bet visada galima pabandyti. 😉

14. Kimberly Brubaker Bradley - Karas, kuris išgelbėjo mano gyvenimą/Karas, kurį galiausiai laimėjau

Na, gerai, šiame punkte dvi knygos. Bet jos yra tos pačios istorijos pirma ir antra dalys. Tai labai graži, bet tuo pačiu jaudinanti istorija apie vaikus II-ojo pasaulinio karo Londone (jeigu tikrai neklystu dėl miesto)

13. Alice Oseman - Heartstopper: Volume One; Volume Two; Volume Three

Ir vėl kelios knygos viename punkte, bet tai vėl viena istorija, tik šįkart trys jos dalys. Beje, tai komiksas. Bet, kaip aš visiems kalu į galvas - komiksų nereikia nuvertinti, jie yra tiesiog viena iš literatūros formų. Na, o ši istorija tiesiog puiki, pasakojanti apie draugystę, meilę ir narpliojanti įvairias socialines problemas

12. Ira Levin - Rozmari Kūdikis 

Siaubo klasika. Negalėčiau pasakyti, kad tai tiesioginis siaubas, čia nerasite jokių vaiduoklių (bet su velniu teks susidurti). Man labai patiko, susiskaitė labai greitai, plius Netflixe galima rasti seną filmą pastatytą, pagal šį kūrinį. 

11. Vaiva Rykštaitė - Pirmąkart mama. Faktai, mitai, giminės moterų balsai ir vienos mamos istorija

Dar viena rašytoja, šįkart lietuvė, kurią atradau šiemet ir ji tapo mano mėgstamiausia. Anksčiau girdėjau apie ją, bet niekad nepagalvodavau pasiimti jos knygų iš bibliotekos, bet paskaičiusi jos kelis straipsnius LRT pabandžiau ir likau sužavėta. Man jos knygos labai patinka. 

Beje, knyga yra apie motinystę, bet skaičiau ją ne dėl to, kad greitu metu planuoju tapti mama (man tik 21 vienas, tikrai dar artimoje ateityje nematau vaikų, tuo labiau gimdytų savo pačios (čia dar kita tema)). Tiesiog girdėjau gerus atsiliepimus apie šią knygą, rašytoja man patinka, taigi nusprendžiau perskaityti šitą knygą. 

10. Hendrik Groen - Kol Dar Gyvas 

Tai antra dalis apie senuką slaugos namuose. Tiksliau antra jo dienoraščio dalis, aprašanti dar vienus metus, kuriuos jis gyvena slaugos namuose. Knygoje netrūksta humoro ir liūdnų akimirkų. Man labai patinka. 

9. Leila Slimani - Lopšinė

Nežinau ar galiu tai pavadinti moderniu siaubu. Galbūt galiu? Na, knyga apie auklę, kuri, kaip sužinome pradžioje, nužudo prižiūrimus vaikus, o likusioje knygoje sekame kaip viskas nuvedė iki tokio moters sprendimo. Labai greitai susiskaitė ir paliko keistą įspūdį. 

8. Nina Brochmann, Ellen Stokken Dahl - Žemiau kaklo. Viskas apie intymų moters gyvenimą

Mokslo populiarinimo knyga. Manau, kad kiekviena moteris turėtų ją perskaityti, jinai tikrai pakankamai svarbi ir lengvai parašyta. 

7. Adam Kay - Dabar tau skaudės: slapti jaunesniojo gydytojo užrašai

Buvusio mediko, dabartinio komiko parašyta knyga. Labai lengvai susiskaitė. Tiems, kuri nemėgsta medicininių bjaurumų - nerekomenduoju, jų pakankamai nemažai, plius medikas buvo ginekologas. 

6. Bill Clinton, James Patterson - Prezidentas Dingo

Šią knygą norėjau perskaityti vien dėl to, kad ją parašė buvęs JAV prezidentas. Nesu detektyvų megėja, bet šis susiskaitė labai smagiai. Siužetas pakankamai aktualus ir įdomus, taigi tikrai rekomenduoju. 

5. Juno Dawson - Mėsos turgus: nematomas modelių gyvenimas

Visai nesenai skaityta knyga, kuri paliko visai gerą įspūdį. Na, dalykai aprašomi knygoje nėra lengvi, bet skaitosi nesunkiai, siužetas einasi greitai ir neatsibosta, plius yra interviu tipo intarpų, kurie tik dar labiau sugundo skaityti toliau. 

4. Hannah Witton - Doing It

Būtent šią knygą parašė mano viena mylimiausių Youtuberių, dėl to paėmiau ją skaityti. Parašyta itin paprastai ir įdomiai. 

3. Vaiva Rykštaitė - Viena Indijoje

Dar viena Vaivos knyga. Sakiau, ši rašytoja man labai patinka. O ši knyga išvis labai faina. Niekada nemaniau, kad tokia šalis, kaip Indija gali mane bent kažkiek sugundyti, bet perskaičius šią knygą taip nutiko. 

1-2. Taylor Jenkins Reid - Septyni Evelinos Hugo Vyrai (ir) Daisy Jones&The Six

Niekaip negalėjau pasirinkti tarp šių dviejų knygų, taigi jos abi dalinasi 1 ir 2 vietas. Autorė ta pati, bet istorijos skirtingos. Bet abi nerealios. Vieną skaičiau vasarą, kitą skaičiau visai nesenai, bet abi paliko labai gerus įspūdžius ir dabar jas vadinu savo mėgstamiausiomis knygomis. 💛












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Mano mėgstamiausios knygos iš tų, kurias skaičiau 2020 metais

  Per 2020 iš viso perskaičiau 114 knygų. 😎 Manau, kad tai nemenkas skaičius, bet kartais, kai pasižiūriu į kitų žmonių skaičius, kurie dar...