2018 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

,,Senis ir jūra"


Faktinė informacija 
  • Autorius : Ernest Hemingway
  • Originalus pavadinimas : "The Old Man and the Sea"
  • Pirmą kartą išleista : 1952 09 01
  • Puslapių skaičius : 111
  • Goodreads įvertinimas : 3.75

Trumpas aprašymas : 
Po daugiau nei aštuoniasdešimt nesėkmingų žvejybos dienų senis pagaliau pagauna didelę žuvį. Bet žuvis stipri - ji nutempia laivą gilyn į jūrą. Plaukdamas paskui žuvį senis priverstas apgalvoti daugybę dalykų.

Mano nuomonė : 
Tiesą sakant šią knygą iš bibliotekos paėmiau spontaniškai. Ieškojau kito skaitinio ir šis užkliuvo už akių. Kadangi buvau užpulta skaitymo bloko (kuris truko didžiąją vasaros dalį) nusprendžiau pasiimti šią knygą, nes buvau apie ją girdėjus daug teigiamų atsiliepimų ir be to ji buvo trumpa - pats tas skaitymui per tą nelemtąjį bloką.
Knyga yra pakankamai filosofinė, ji pilna senio apmąstymų apie gyvenimą ir veiksmus, dėl to, manau, šis skaitinys gali būti ne visiems tinkamas, nes kai kurie nelabai mėgsta tokio tipo knygas. Aš irgi nesu jų didelė gerbėja, bet ši knyga man visai patiko. Ji netgi man padėjo nugalėti tą ilgai kankinusį skaitymo bloką. Aišku, buvo tokių tarpų kai buvo nuobodžiau skaityti, bet nebuvo noro mesti knygą, kaip man dažnai atsitinka. O tai tik pliusas šiam kūriniui.
Knygoje nėra kažkokio didelio siužeto, viskas vyksta pakankamai lėtai, nėra daug veikėjų. Galbūt dėl to ir mano nuomonė apie ją nėra jau tokia ilga. Kai knygoje daug nevyksta, tai sunku daug ką apie knygą ir pasakyti. Ką galėčiau apie ją pasakyti yra tai, kad šį kūrinį tikrai rekomenduoju perskaityti kiekvienam, nors ne kiekvienam jis ir patiks. 🙆

Mano įvertinimas : 3/5

Mano mėgstamiausios knygos iš tų, kurias skaičiau 2020 metais

  Per 2020 iš viso perskaičiau 114 knygų. 😎 Manau, kad tai nemenkas skaičius, bet kartais, kai pasižiūriu į kitų žmonių skaičius, kurie dar...